tirsdag 3. januar 2012

Nytt år, nye muligheter – men hvilke?

Stjerneskudd

Nyttår er rundet, og jeg er blitt 24. En ganske anonym alder, og ikke mindre anonym av at pappa ble 50 samme dag!

Jeg legger bak meg min første juletid «hjemmefra». Aina og jeg feiret offisielt jul hos familien hennes, men ettersom det tar et halvt minutt å gå derfra til min familie, og jeg har vært en del med dem siden Aina har jobbet en del i julen, så velger jeg å sette det i hermetegn.

I tillegg til gode familiebesøk har også romjulen blitt tilbragt hjemme i leiligheten, hvor Aina og jeg har nytt (hittil) to tredeler av vår nyinnkjøpte Ringenes Herre-trilogi på blu-ray. Når Aina har jobbet har jeg brukt mye av tiden til å spille Skyrim – et veldig populært og stort og åpent rollespill. Andre spill har også blitt kjøpt på julesalg, og både The Witcher 2 og Deus Ex: Human Revolution står klar til å ta stafettpinnen fra Skyrim når jeg går lei.

Hva det egentlig blir tid til av spilling framover er nå en annen sak. Studiene begynner igjen i midten av måneden, og jeg er ennå i villrede angående hvilke fag jeg skal ta. Jeg har tatt alle romfysikkfagene på UiB, og selv om UNIS på Svalbard har et fullt semester med relevante kurs denne våren, så er jeg ikke lysten på et helt semester der oppe så snart etter jeg var der sist.

Jeg skal sannynligvis ta 10 studiepoeng såkalt spesialpensum, hvor veileder har funnet en relevant bok som jeg leser på egenhånd og blir eksaminert i mot slutten av semesteret. Et eget lite «fag» bare for meg, uten forelesninger eller oppgaver underveis. Hva de siste 20 studiepoengene blir, vil nær fremtid vise. Jeg skal inn på universitetet på fredag og prate med noen som kan gi meg konkrete tips. Både programmering og statistikk hadde vært greit, men enten går emnene jeg er interessert i kun om høsten, eller så finnes de rett og slett ikke.

Nyttårsforsetter, spør du? Nei, slikt driver jeg ikke med. Det nye livet begynner hver dag – ikke bare på mandag, etter ferien eller på 1. januar. Hvorfor vente en uke, en måned eller et år med å bli «et bedre menneske» når du kan gjøre det i morgen?

En liten tanke å ta med seg inn i det nye året.

Noe du vil si?