Om bloggen

Vi lever i en tid og i en verden hvor stadig mer av kommunikasjonen og samhandlingen mellom mennesker skjer på nettet. Dette har både positive og negative sider – som alt annet – men det er i de positive sidenes ånd jeg blogger. Det er ikke alle mine venner jeg har anledning til å treffe like mye i Real Life™, og jeg har selv merket hvor godt det er å likevel kunne følge med på deres liv gjennom bloggene deres. På samme måte bruker jeg bloggen min for å skrive generelt om mitt liv, mine tanker og mine interesser til alle som måtte finne i alle fall deler av det interessant, det være seg familie, venner eller totalt ukjente.

Dette er verken en dagbok-blogg eller en spillblogg, ei heller en fotoblogg. Her er det ikke ett enkelt fokus eller tema, men det er naturlig – om ikke en selvfølge – at en personlig blogg er farget av ens interesser. Enkelte temaer blir naturligvis mer gjennomtrengende enn andre. Innleggene mine vil grovt sett kunne deles inn i disse temaene:

  • Personlig: Et av hovedformålene med bloggen er å sette døren til min hverdag litt på gløtt. Dette kommer ikke på noen måte til å være en utbrettende kjære dagbok-blogg, men jeg ønsker å gi de interesserte innsyn i hva som er aktuelt i livet mitt fra tid til annen.
  • Dataspill: Selv om det skranter på fritid innimellom, så har jeg alltid før eller siden kommet tilbake til dataspill. Det har vært en lidenskapelig interesse for meg helt siden pappa kom hjem med Age of Empires 2 fra en kollega på jobben da jeg var 11 år gammel. Selv om prioriteringer skifter raskt fra det ene til det andre i livet, så tror jeg at dataspill vil være med meg i en eller annen grad i all overskuelig framtid.
  • Tanker: Jeg liker å tenke. Det er ikke alltid – kanskje snarere sjelden – at jeg kommer til konklusjoner på mine funderinger og refleksjoner, og at jeg finner meg en fastspikret mening jeg kan stå inne for. Men det gjør ikke så mye – man blir rikere som person av å tenke gjennom ting, og jeg ønsker å dele mine tanker såvel som å bli utfordret på dem.
  • Foto: Jeg er – kanskje mer i hjertet enn i handling – en ivrig hobbyfotograf. Det er ikke alltid jeg får tid til å fotografere så mye, men om det rører seg noe i denne delen av hjernen min, så er det godt mulig det får utløp for dette her på bloggen.

Innlegg utenom disse temaene forekommer nok, men listen oppsummerer hovedtyngden av hva bloggen vil inneholde: det aller meste av drivved som svømmer rundt i det havet noen kaller en bevissthet.

Noe du vil si?