tirsdag 27. mars 2012

Mitt liv – mars 2012 (aka «Hvor ble resten av bloggen av?»)

Det er ikke vanskelig å se at bloggen min i det siste har vært dominert av innlegg om dataspill. Jeg startet bloggen som en personlig blogg, hvor dataspill bare skulle være ett av flere temaer. Jeg har ikke glemt dette. Men bloggen er et vesen i stadig endring, og preges naturligvis av hva jeg til enhver tid er opptatt av. Jeg har spilt en del spill og lest en del litteratur om spill i det siste, og har derfor hatt tanker og spillanmeldelser jeg har hatt lyst til å dele.

Noe av det store som har skjedd siden sist er dessuten på spillfronten: Jeg har fått publisert en kronikk på Norges beste spillside, Gamer.no. Det er ikke hver dag en får anledning til å lufte tankene sine for 20 000 lesere!

Med det overstått, la oss bevege oss videre.

Påsketurer

Det er snart påske, og den blir preget av hytterurer. Nå til helgen skal Aina og jeg sammen med pappa og lillesøster Silje være på hytten som farssiden til familien min har på Malkenes på Tysnes. Aina har vært med på hytten som morssiden av familien min har på Radøy, men vi har aldri fått reist sammen til Malkenes (det er flere år siden jeg har vært der selv). Det blir nok moro!

Foreldrene til Aina har akkurat kjøpt seg ny hytte i Gulen i Sogn og Fjordane. Der skal vi være fra mandag til torsdag, og det blir den første turen hele familien hennes får dit. Å reise på ferie med den familien er alltid kos (vi skal for øvrig til Berlin i sommer), og med ny nytte er det klart at stemningen er i taket!

Forhåpentligvis får vi tatt oss en tur på fjellet for å stå på slalåm i løpet av påsken. Aina tok meg med på en «blåtur» for noen uker siden hvor vi endte opp på kveldskjøring i Eikedalen. Det var første gang jeg stod på slalåm, og det var så moro at jeg kort tid etter kjøpte meg eget slalåmutstyr, som jeg nå klør etter å få prøvd! Det ser slik ut:

Studier og annet

Det lite nytt å melde om studier. Fagene ruller og går, og jeg kjenner at jeg savner å ha romfysikkfag. Da er det greit å uansett kunne pusle litt med masteroppgaven – jeg har nå begynt å lære meg å analysere dataene jeg trenger. Stort mer er det ikke å si om studiene for tiden.

I helgen deltok jeg i norgesmesterskapet for janitsjarkorps i Trondheim – på tuba med Alvøens musikkforening. Vi spiller i første divisjon, og klarte med god margin å holde oss i divisjonen.

Ellers vurderer jeg å samle opp feriepenger, en stipendtildeling som kom i posten nylig og det jeg får igjen på skatten, og bruke det på å kjøpe noe litt mer piano-ete enn keyboardet jeg har nå, dersom jeg klarer å spare full BSU i løpet av året uten å sprette denne potten (og dersom jeg ikke må bruke alt på tannlege). Det spørs – men det hadde vært moro! Hvis noen har peiling på om man kan få noe bra innenfor e-piano, keyboard med veide tangenter eller lignende for 10–12 000, fyr løs!

Det var stort sett det jeg hadde denne gangen. Bloggens faste og nesten-faste spalter fortsetter å gå som vanlig, ellers er det vanskelig å si hva umiddelbar fremtid vil bringe av blogging. Vi ses!

Noe du vil si?