lørdag 25. august 2012

På kurs i Finland

Radaren ved Sodankylä

I morgen tidlig reiser jeg til Finland for å delta på International EISCAT Radar School 2012, hvor jeg og 22 andre deltakere (fra masterstudenter til postdoktorer og kanskje også professorer) skal lære mer om bruk av EISCAT-radarene. De to radarene jeg brukte (forklaring) for å studere nordlyset da jeg var på Svalbard i høst var en del av EISCAT-foreningen, som også har radarer i Tromsø, Sverige (Kiruna) og Finland (Sodankylä, hvor jeg skal være). Jeg gleder meg masse til å lære mer avansert bruk av radarene! Om jeg skal drive med forskning innen romfysikk videre etter endt master (og det hadde ikke vært meg imot akkurat nå), så er det gode muligheter for å få en del brukstid på disse radarene.

I halve forgårs og i hele går satt jeg og analyserte data og laget grafer og figurer ut av resultatene jeg har brukt hittil, og sendte til veileder. Jeg er usikker på om jeg fant noe revolusjonerende, men jeg fikk i alle fall en meget entusiastisk e-post fra en veldig giret veileder klokken halv ti i går kveld med svært mange utropstegn og enda flere smilefjes…!

Jeg tar med meg kameraet til Finland og skal prøve å knipse bilder av både omgivelser og arbeid, men jeg lover ingenting. Jeg regner med det kommer et blogginnlegg etter jeg kommer hjem igjen, men erfaring tilsier at jeg heller ikke her bør love noenting. Det blir ikke noe spillkritikk-innlegg den kommende uken, men fredagshumor kan jeg i det minste love.

På gjensyn!

Noe du vil si?