mandag 8. april 2013

Mitt liv – april 2013

«Mitt skip er lastet med», sa vi på barneskolen. Jeg lengter litt tilbake dit nå. Mitt skip er nemlig lastet ganske fullt for tiden.

Mens jeg skriver (og publiserer) dette, befinner jeg meg i Wien. Jeg er her på generalforsamlingen til European Geosciences Union (EGU) sammen med sikkert rundt 10 000 andre vitenskapsfolk fra hele verden (hovedsakelig Europa), og innimellom alle foredragene finner jeg litt tid til å skrive blogginnlegg. På hjemmebane går det nemlig stort sett i masteroppgave hele dagen.

Studier

Studier

Så da kan jeg jo begynne der – hvilket jeg egentlig gjorde allerede i første avsnitt. Masteroppgaven min skal leveres inn aller senest 1. juni, men målet mitt er midten av mai – nærmere bestemt 16. mai. Bare tiden vil vise om det er et fornuftig mål. Jeg har analysert meg nesten ferdig på det jeg skal prøve å finne svar på, og har en del lesing, konkludering og skriving igjen, så jobbing og lange dager kommer nok til å dominere min hverdag frem til innlevering. Jeg er egentlig litt usikker på hva mer det har hensikt å si her. Ting Tar Tid™, rett og slett.

Dansing

Dansere

Ja, dansing. Jeg skulle skrive om det tidligere, men du vet, prioriteringer. Dansing er uten tvil den enkelttingen som tar mest tid utenom studier dette semesteret – 10 timer uken med alle kurs og egentrening, pluss evt. ut og danse salsa på Verftet på torsdager og swing på Scotsman på fredager. Dansing er også min hovedform for trening for tiden. Og jeg storkoser meg! Jeg (og Aina) har begynt på dansekurs i regi av BSI Dans. (Det var faktisk jeg som tok initiativet!) Jeg går på cubansk salsa, boogie woogie swing og west coast swing, og Aina går på cubansk salsa, west coast swing og standard/latin (vals, tango, quickstep, slowfox, jive, etc.).

Jeg har aldri danset før vi begynte på kurset i januar, og har egentlig tenkt at jeg ikke kom til å like det noe særlig, men stort mer feil har jeg vel knapt tatt. Dansing er supermoro, kjempesosialt og alle andre positive ord med barnslige forsterkende begrep foran. Spesielt når man finner ut at man faktisk er ganske flink. Skryt fra instruktører, dansepartnere og mer erfarne dansere er alltid kjekt, og motiverer sterkt til videre innsats!

Korps

Siden forrige personlig relaterte oppdatering har jeg og resten av Alvøens musikkforening stilt i NM for janitsjarkorps i Trondheim, hvor resultatet ble upåklagelig: 3. plass i 1. divisjon er det høyeste vi noensinne har oppnådd, og det er offisielt bare tolv korps i Norge som er bedre enn oss. Det er imponerende med tanke på den store mengden korps i Norge! Ellers blir det konserter både i april og i juni, og tradisjonelt opplegg i hovedprosesjonen i Bergen 17. mai.

Også verdt å nevne er at jeg har sagt ja til å sitte i styret i AMF. Jeg velges (sannsynligvis, det pleier ikke akkurat å være kamp om plassene) inn på årsmøtet i neste uke, og har naturligvis satt som forbehold å ikke begynne før etter masteren er innlevert.

Spill

Kart over Skyrim

Tross alt finner jeg tid til noe spilling innimellom. Det er godt å ha en alene-aktivitet man kan koble helt av med iblant, og for tiden er det Skyrim som sørger for min dose med avkobling. (Ja, jeg vet…) Jeg prøver rett og slett å spille gjennom hele spillet: Å se alt som er verdt å se, å gjøre alt som er verdt å gjøres. Som i grunnen betyr «alt, innen rimelighetens grenser». Prosjektet har holdt på en stund, og er ikke skrekkelig langt unna å bli ferdig, egentlig. Jeg er glad jeg gjør det – det er mye moro å se og gjøre som jeg gikk glipp av de første 1,5 gangene jeg spilte Skyrim, og jeg koser meg.

Når jeg er ferdig med Skyrim, og har tid (i sommerferien! Jeg skal ha SOMMERFERIE!), så står noen andre spill for tur. Jeg er spent på det nye Tomb Raider, jeg har også kjøpt pek-og-klikk-eventyrspillet The Book of Unwritten Tales, det indie-utviklede overlevelses- og utforskningsspillet Miasmata ligger klart, og Borderlands 2 har fått seg en ny innholdspakke. Nok å sette tenna i ved et ledig øyeblikk eller to, med andre ord.

Alt annet

Hva? Hvor?

Vi blogges! :-)

Noe du vil si?