lørdag 22. juni 2013

Mitt liv – juni 2013

Mitt forrige blogginnlegg om livet mitt var gjennomsyret av noe pessimisme. Høyst berettiget, vel å merke – jeg er da realist, ikke pessimist. Nå ser imidlertid ting mye lysere ut:

Sol

A'ight!

Studier? Jobb?

Fredag 24. mai leverte jeg endelig versjon av masteroppgaven min. Fredag 14. juni hadde jeg min mastereksamen. Jeg bestod med toppkarakter, noe jeg naturligvis er kjempefornøyd med og kjempestolt av! Jeg har dermed hatt sommerferie i en uke allerede, og nyter det fullt ut.

Dessverre kan jeg ikke ha fri veldig lenge før det begynner å skrante på pengebeholdningen, så jeg er naturligvis nødt til å få meg jobb til høsten. Jeg har søkt på en doktorgadsstilling på universitetet som jeg tror og håper på å få, med eventuell tilsetting 1. august. Får jeg den, så kommer jeg til å jobbe videre med mye det samme som jeg allerede har jobbet med i masteroppgaven. Jeg krysser fingre og håper på det beste!

Sommerferie

Endelig, endelig, kan jeg ta meg sommerferie. Med (forhåpentligvis) full jobb fra høsten kan jeg med god samvittighet ta meg fri frem til da. Det blir første sommer med helt fri siden jeg var 16, og sikkert siste sommer til jeg blir pensjonert eller noe.

Jeg har som nevnt hatt en uke fri allerede, og det skal bli enda en uke fri her hjemme. Deretter reiser Aina og jeg sammen med familien min (inkludert besteforeldre og onkel/tante med to fettere) til mulighetenes land – eller var det soloppgangens land? Hva er det de kaller Danmark nå for tiden?

Djurs Sommerland

Danmark er det, i alle fall. Familien har tradisjon for å reise til Danmark omtrent annethvert år, og bo på samme sted, og gjøre mye de samme tingene, og av en eller annen grunn er det bare superkoselig hver eneste gang. Vi gleder oss!

Etter vi kommer hjem fra Danmark reiser Aina og jeg til hytten til foreldrene til Aina i Sogn, for å hjelpe til med litt oppussing der i en ukes tid. Vi gleder oss til det også!

Spill

Med så mye fritid må det vel bli tid til en del spilling? Tid er det definitivt – men det er litt spilltørke hos meg i skrivende stund. Siden sist har jeg fullført Skyrim (ja, det går an!), og spilt gjennom Tomb Raider (som jeg til og med kom med kritikk av) og BioShock Infinite. Sistnevnte hadde en setting og historie verdig en god film – jeg skulle bare ønske de kunne hoppet over alle skytesekvensene. Jeg har også fullført Assassin's Creed 3, og skal ikke legge skjul på at jeg ble skuffet.

Jeg har også prøvd meg på The Book of Unwritten Tales og Miasmata, men jeg la begge to raskt ifra meg. Mulig fordi jeg ikke helt var i humør for sjangrene for tiden. Vi får se om jeg noensinne finner disse spillene frem igjen – de er uansett tatt av backloggen min og lagt på is. Jeg prøvde også DarkStar One, som jeg har hatt liggende i årevis uten å prøve det. Jeg parkerte spillet etter en halvtime – jeg er redd det bare er ett eneste spill som virkelig kan fikse romopera-kløen min.

Jeg venter fremdeles på at Steam skal komme med salg på Far Cry 3 og Metro: Last Light, men bort sett fra disse og et par mindre titler har jeg rett og slett spilt alle spillene jeg har ønsket å få med meg. Med få spill på listen min i skrivende stund bruker jeg heller tiden min på andre ting. Lese aviser, for eksempel. Må jo få med meg hva som har skjedd i verden mens jeg har levd i master-boblen min. Ellers har jeg planer om å lese mye bøker i sommer.

Bøker

Coverbilde

Min nye Kindle Paperwhite lever i beste velgående. Det gjør også listen med bøker jeg vil lese. Først ut er Khaled Hosseinis The Kite Runner (Drageløperen) og A Thousand Splendid Suns (Tusen strålende soler). Disse begynner jeg sannsynligvis på i Danmark, om det blir noe dødtid der – det er nemlig mye lettere å ta med seg Kindle enn de bøkene jeg leser akkurat nå.

Jeg holder nemlig på med Don Rosas samlede verker, som jeg såvidt har nevnt tidligere. Dette er store bøker som leses med andakt, fortrinnsvis på et rent bord etter å ha vasket hendene. Med ni bind er det nok av lesestoff!

Etter å ha lest Khaled Hosseinis to romaner, kommer jeg sannsynligvis til å begynne på The Witcher-bøkene. Disse har jeg skrevet om før, og nytt nå er at roman nr. 2 får en offisiell engelsk oversettelse. Etter jeg har lest alle bøkene står begge spillene for tur, men det ligger ennå litt fram i tid.

Det var vel stort sett alt som rører seg i livet mitt for tiden. Da sier jeg god sommer – see you on the other side!

Noe du vil si?