søndag 1. juli 2012

Mitt liv – juli 2012

Min siste eksamen i et vanlig fag på masternivå er for lengst overstått, og det er endelig sommerferie – for dem som er heldig å ha det, da. Min økonomi er lagt opp slik at jeg jobber hele sommeren, og ikke i det hele tatt resten av året. Jeg trives egentlig godt med det – hodet mitt får i alle fall sommerferie, for det å være anleggsgartner krever ikke akkurat intensiv tankevirksomhet.

Jeg har jobbet i to uker nå og skal jobbe helt fram til midten av august, men jeg skal faktisk ha litt ferie i løpet av den tiden. Månedsskiftet juli-august reiser jeg med Aina og familien hennes til Berlin, og det tror jeg blir stas! Jeg har tidligere bare vært i Frankfurt i Tyskland – en nett og liten by med Oslo sitt innbyggertall på halvparten av arealet. Det blir spennende å besøke en millionby for første gang i mitt liv!

Studier

Ja, faktisk. Man skulle tro at to fulle semestre er nok for en masteroppgave på 60 studiepoeng, men vil man sikre seg en best mulig karakter (og det vil jeg jo) er det lurt å tjuvstarte litt. Jeg har allerede analysert litt data dette semesteret for å lære meg programmeringsspråket jeg skal bruke (visste du forresten at programmering er en kunst?), og i sommer skal jeg lese en del vitenskaplige artikler som jeg skal bruke som kildemateriale.

Litt skriving på masteroppgaven blir det sikkert også. Jeg har allerede formulert en slags oppgavedefinisjon/problemstilling – jeg fikk litt panikk etter at veilederen min sendte meg en e-post og sa at nå måtte jeg begynne å skrive snart, hun andre masterstudenten han hadde var allerede godt i gang!

Radar

Ellers skal jeg på studietur til Finland i slutten av august, for universitetets (statens) regning. Her skal jeg kort fortalt lære avansert bruk av EISCAT-radaren jeg brukte og forklarte litt om da jeg var på Svalbard i høst.

Spill

Heldigvis kan jeg ta meg tid til annet enn bare jobb og studier i, uh, «ferien». Det er ganske mange spill jeg har lyst til å spille etter hvert – backloggen min inkluderer

  • Assassin's Creed: Revelations, som jeg allerede er halvferdig med,
  • Skyrim, hvor jeg har en magiker og en «sneaky bastard» som jobber seg gjennom sine respektive laug,
  • Trine 2, som jeg har kommet litt i gang med, men er satt på vent,
  • Limbo, som er satt på vent (usikker på hvor mye jeg har igjen) og
  • begge The Witcher-spillene, vel å merke etter at jeg har lest alle fem romanene (som jeg ennå ikke har begynt på).

I tillegg har jeg kjøpt meg et stykk nytt spillutstyr: Jeg er nå eier av en Novint Falcon, som med ord best kan beskrives som en slags «3D force feedback»-innretning. Anbefaler på det sterkeste å se gjennom denne videoen:

Enheten støtter en hel del spill, og støtte for nye spill (bla gjennom slideren) kommer hele tiden. Jeg spiller nå gjennom de spillene jeg har som den støtter, og det inkluderer Prey og Crysis (som jeg er ferdig med), Crysis 2 (som jeg ennå ikke har kjøpt), hele Half-Life 2-serien og begge Dead Space-spillene. Hvorvidt jeg prøver meg på Rage og Deus Ex: Human Revolution gjenstår å se, men sannsynligvis prøver jeg nok førstnevnte først. Foreløpige inntrykk er positive – det tar tid å venne seg til å navigere med den, men du verden så gøy det er! Et aktivt community er også et stort pluss. Mer tror jeg ikke jeg skal si nå, for jeg kommer nok med en egen omtale av den etter hvert.

Og om noen har lyst til å teste den, så er det bare å ta en tur innom!

Logitech G13

Det har blitt litt mer spillutstyr i det siste. Jeg ble kåret til månedens ITpro etter å ha vært omtrent eneste bidragsyter til teknologi-nettstedet ITpro i løpet av mai (inkludert redaksjonen). Jeg vant da et gavekort på 1500,– hos Komplett, og kjøpte meg en Logitech G13 samt to 5 meters aktive USB-kabler og en USB-hub, slik at jeg kan koble til G13 og Novint Falcon om jeg ønsker å spille i stuen. Det står nå et par kroner igjen på gavekortet – snakker om god beregning!

Førsteinntrykket av Logitech G13 er udelt positivt. Jeg hadde neppe tenke på å kjøpe den om jeg ikke hadde et gavekort å bruke, men den er faktisk ekstremt praktisk lagt opp, og kan konfigureres og programmeres på mange ulike måter. Den skifter så klart profil når du bytter spill, og du kan enkelt bytte mellom tre konfigurasjoner på hver profil. Det er veldig nyttig for eksempel i Assassin's Creed: Revelations, hvor man bruker WASD for å bevege seg, mens navigasjonen i menysystemet benytter seg av piltastene. Med et lite trykk bytter jeg mellom to profiler jeg har laget, hvor en av dem er tilpasset rask og enkel navigasjon i menyene i spillet (og det blir det en del av her). En omtale av Logitech G13 kommer når jeg får prøvd den i mange nok spill.

Musikk

Korpsøvelser, konserter og musikk generelt blir det lite av i sommer, men noe nytt er det da. Det siste jeg gjorde før «sommerferien» startet var en sommerkonsert med Olsvik TenSing, hvor jeg stort sett alltid er med på bassgitar og som musikalsk leder hvert år. Jeg liker veldig godt å spille med denne gjengen, og håper muligheten byr seg igjen! (Det gjør den nok…)

Melton Fafner 195

Ellers har jeg fått meg ny tuba – en Melton Fafner 195 Bb-tuba. Den forrige tubaisten i korpset sluttet dessverre, og da gikk tubaen hans, det vil si korpsets tuba, i arv til meg. Det er moro med ny tuba, ingen tvil om dét! (Men helst skulle jeg jo sett at han ikke sluttet i utgangspunktet.)

Jeg nevnte tidligere at jeg kanskje skulle kjøpe meg e-piano i løpet av året. Det blir det dessverre ikke noe av – jeg har ikke råd til det, og venter derfor til jeg kommer ut i full jobb til neste år. I den store sammenhengen er det jo ikke så lenge å vente. (Skjønt det er en mager trøst nå…)

Det var alt for denne gang. Bloggen kommer til å rulle og gå i sommer med fredagshumor hver uke og spillkritikk-onsdag kanskje ikke helt hver uke, men minst annenhver tror jeg skal være realistisk. I tillegg vil det som nevnt komme anmeldelser av Novint Falcon og Logitech G13 (ingen ETA her), og en liten reiseblogg etter Berlin-turen med masse bilder blir det nok også. Ellers har jeg ingen konkrete planer om innlegg – hva det eventuelt blir av spillomtaler vil vise seg.

Vi blogges!

Noe du vil si?