fredag 14. oktober 2011

Andøya pt. 3 + enda en rakett

Siste nytt forrige gang var en rakettoppskytning, og gjett hva – de skjøt opp enda en!

Rakettoppskytning

Skal si vi har vært heldig! De har ikke skutt opp en ordentlig rakett siden nærmere nyttår, og de skal ikke skyte opp en før til påsken igjen (kun mindre studentraketter). Vi er her under en uke og får se ikke én, men to ordentlige oppskytninger, både om natten og om dagen! Det er flere rakettbilder i bildealbumet – ta en titt på det som er nytt siden sist.

Laser

I forgårs var vi på ALOMAR. Det står for Arctic Lidar Observatory for Middle Atmospheric Research. En lidar er litt som en radar, bare med (noenlunde) synlig lys i stedet for radiobølger. Det er dermed duket for et flott lysshow når anlegget kjører, som i beste fall kan se slik ut (jeg har ikke tatt dette bildet):

ALOMAR

Gårsdagen gikk hovedsakelig med til å skrive oppgave. Vi fikk også besøkt et par målestasjoner rundt om på Andøya. Sist, men ikke minst, fikk vi tildelt et høytidelig diplom for å ha badet på 69 grader nord:

Diplom

Nå sitter jeg på Langnes (Tromsø lufthavn) og venter på flyet som skal ta meg til Longyearbyen på Svalbard. Uken på Andøya har vært topp, med to rakettoppskytninger og besøk til målestasjoner vi før kun har lært om i teorien. Det ble dessverre ikke noe særlig nordlys, men det er helt greit – vi skal jo tross alt være på Svalbard i fem uker. Der er det vel mørketid nå, så det blir sikkert gradvis nattemørke idet jeg flyr oppover midt på dagen…

See you on the other side!

Noe du vil si?